Nyt vasta ymmärrän, miksi tämä blogi on tärkeä. Täällä ei kannata ehkä kertoa, mitä joku sanoi eilen baarissa yms. mutta väärinymmärrykset saattavat vähentyä, kun mieleni julkistuu,

Yleensä avaudun irkissä asioista, joista haluaisin keskustella. Siitähän syntyy vain taistelua, varsinkin, jos on kyse mielipideasiasta. Itse ymmärrän yleensä, jos joku ei ole täysin samaa mieltä kanssani. Jos toisen perustelut ovat hyvät, tuntuu hänestä varmaan hyvältä myös itsestään seurata tietään, jonka on valinnut. Irkissä pitkää lausetta kirjoittaessasi joku toinen ehtii kirjoittaessaan, sekä omaa tekstiä seuratessaan ymmärtää liikaa vääriin, pissataukojasi, tai samassa tilassa tapahtuvia kontakteja ei huomioida. Tiedätte, kuinka helpompaa kasvokkain kyseenalaistaminen on, kuin irkissä. Seitsemän ihmistä saattaa kerralla hyökätä päällesi. Tosielämässä tarvitsemme puheenvuorot ainakin. Pitkäselitteiset asiat on mukava hoitaa kasvokkain.

Vasta kuulin paljon eläneeltä sukulaiseltani jyrkkää mielipidettä, erään tuttavani valitsemasta tiestä. Siinä kun yritti sanoa, että "antaa itse valita, eiköhän ole oleellisinta, että on onnellinen, ja oikeaksi katsottu linja tuntuu oikealta". 80-vuotta omaa tietänsä seurannut, ei oikein osannut arvostaa muita teitä. Tällöin näin parhaaksi hiljentyä. Muutaman päivän kuluttua keskustelin isäni kanssa aiheesta. Hän ei ymmärtänyt, mutta ei tuominnut. Sanoin isälleni, että "musta on kiva, ku uskot nuin vahvasti tuohon juttuun, ja luulen, että susta tuntuu, että sulla ei oo hätää tuon asian kans. ANNAPPA MENNÄ!" Itsehän en ollut samaa mieltä, en oikein tiedä omista uskonasioistani, siksi olen paska keskustelemaan niistä.

Vegaanina jouduin usein keskustelemaan aiheesta (tästäkin saatiin mielipidekeskustelu aikaiseksi), mutta nykyään olen oppinut jättämään keskustelun sikseen. Jotkut luulevat, että minulla ei ole perusteltua kantaa, mutta itse en vain halua kiistellä omista valinnoista. Tottakai perusten, jos joku kysyy, mutta väittelyjä vihaan. Yleensä hyvä ilta muuttuu negatiiviseksi (ainakin joksikin aikaa).

Yhdistävätkö vai erottavatko mielipiteet? Samankaltaiset ihmiset yhdistyvät yhteisissä aisioissaan, mutta erottavat erimielisyyksillä. Synnyttääkö tämäkin päivitys tappelun? Mitä jos ei tahdo tunnustella toista, vaan kertoa itsestään, ja löytää yhtäläisyyksiä.

Pitäisi vain ymmärtää, ja olla tuomitsematta (kaikella kohtuudella, nothing like "ai tapoit juuri siskosi, koska koska et saanu kampaa. ok, ei kai siinä!").

Varsinkin täällä kommuunissa asuessani olen tavannut ihmisiä, joiden mielipiteistä en tiedä paljoakaan. Joidenkin tai jonkus kanssa on tullut oltua paljon, ja keskustelu on ollu niin nykyhetkessä olevaa, että suuntaukset taikka aatteet, eivät ole tulleet esiin, mutta ei loputtomiin voi toimia niin.

Ärysttää muuten helvetisti kirjottaa näitä, ku ite tekis mieli väittää vastaan, ja sitte ite perustella takiasin itselle. Pitää lukea tilanne, sosiaalisen suhteen kesto, ja sitä kautta harkita etenemistä. Ehkä joku toinen kerta avaudun tämän illan keskusteluista "veganismisi & dyykkaus".

The Prodigy - Voodoo People